פשטידל שומר ובצל

הפשטידה מתאימה לתפריט בדוגל בהורדת כולסטרול ובהגנה על בריאות הלב מאחר והיא דלת שומן בכלל, ושומן רווי בפרט, ואינה מכילה כולסטרול. בנוסף המתכון מכיל מרכיבים נוגדי חמצון וסיבים תזונתיים, המסייעים גם בשמירה על המשקל.

המצרכים:
15 גרם שמרים טריים
2 כוסות קמח מלא של "אניס"
כף מלח
בצל גדול
5 שיני שום
שומר גדול (300 גרם)
1/2 כפית קורנית, טרייה קצוצה
כף סוכר דמררה אורגני
350 גרם בצלי פנינה
1/3 כוס חומץ בלסמי
1/2 כוס עירית קצוצה

אופן ההכנה:
להכנת הבצק, מערבבים יחד שמרים, 1 כוס מים, קמח וקורט מלח. לשים לבצק חלק וגמיש, עוטפים ביריעת פלסטיק, ומקררים 3 שעות. טוחנים את הבצל, השום והשומר, ומעבירים לסיר בינוני. מוסיפים 2 כוסות מים, קורנית, 1/2 כפית מלח וכף סוכר. מבשלים מעל להבה בינונית במשך 25 דקות, עד שמרבית הנוזלים מתאדים. מצננים לטמפרטורת החדר.
במקביל, שמים את בצלי הפנינה בסיר, ומוסיפים כוס מים, מעט מלח, כפית סוכר וחומץ. מבשלים מעל להבה בינונית- נמוכה במשך 20 דקות, עד שהבצלים מתרככים והנוזלים מתאדים לגמרי. מצננים לטמפרטורת החדר.
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).

הכנת הפשטידה:
מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 20-22 ס"מ, ומניחים בתבנית אפייה גדולה מרופדת בנייר אפייה. מורחים את תערובת השומר על עיגולי הבצק, ומשאירים מסביב שוליים נקיים ברוחב סנטימטר. מפזרים את בצלי הפנינה על הבצק, ואופים במשך 30-35 דקות, עד שצבעו של הבצק הופך לחום- זהוב. מקשטים בעירית קצוצה ומגישים.

Go to top