מרק מיסו

מצרכים (ל- 2-3 מנות):
800 מ''ל מים קרים (כ – ½ 3 כוסות)
2 כפיות שטוחות של אבקת דאשי
חופן אצות וואקמה
4 כפות מיסו
1 בצל ירוק קצוץ דק
½ חבילת טופו חתוך לקוביות קטנות
1 שורש סלרי
1 כפית ג'ינג'ר מגורד
2 גזרים
2 שיני שום
פטריות שמפניון פרוסות דק

אופן ההכנה:
1. מסירים את הקליפה מירקות השורש ושוטפים את כל הירקות.
2. חותכים את השורשים לארבע ואת הגזרים לפרוסות דקות.
3. משרים את אצות הוואקמה למשך חצי שעה, מסננים וקוצצים.
4. מקפיצים עם שמן זית בסיר את כל הירקות במשך מספר דקות, מוסיפים את המים, מוסיפים את אבקת הדאשי ומביאים לרתיחה, מערבבים היטב ומנמיכים את האש למשך שעה.
5. מוסיפים את אצות הוואקמה ומבשלים כ– 10 דקות.
6. מכבים את האש, מוסיפים את המיסו וטורפים היטב. (לא לתת למיסו להגיע לרתיחה).
7. מוסיפים את הטופו.
8. מחממים מעט לפני ההגשה (לא מביאים לרתיחה)
9. להגשה : שמים בקערית בצל ירוק ופטריות, ומעל מוזגים את המרק.

 

Go to top